Motoristični škornji in obleke za vožnjo na motorju

Motoristični škornji in obleke za vožnjo na motorju

Motoristični škornji skrbijo za ustrezno zaščito gležnjev in stopal motoristov med vožnjo, pri čemer njihova ojačana in robustna oblika s kakovostnimi materiali preprečuje nastanek večjih poškodb, ki se lahko dogodijo ob nenamernih padcih in drugih nesrečah. Motoristična oprema, ki vključuje ustrezno obutev, izdelano iz trpežnih materialov z nedrsečimi podplati in udobno notranjostjo, omogoča varno in hkrati sproščeno vožnjo na motorju. Pri tem motoristi lahko izbirajo med različnimi vrstami in tipi obutve. 

Moška, ženska in tudi otroška motoristična oblačila in kombinezoni opravljajo nalogo zaščite pred različnimi vremenskimi vplivi med vožnjo na motorju ter hkrati s svojimi ojačanimi materiali na določenih delih obleke preprečujejo nastanek odrgnin, prask in poškodb, ki nastanejo ob padcih in manjših nesrečah. Moto oprema, ki vključuje obleke za vožnjo z motorjem, mora biti hkrati tudi estetsko privlačna, pri čemer pooseblja slog in stil motorista. 

Nakup ustrezne obutve za motorno kolo 

Motoristični škornji morajo nuditi dovolj opore, zato da bi med vožnjo in hojo nogam in stopalom nudili dovolj stabilnosti. Obuvalo za motor mora biti tudi ravno dovolj upogljivo, da omogoča potrebne pregibe. Najbolj robustna in trdna obuvala so namenjena za tiste motoriste, ki vozijo dirkalne ali motokros motorje. 

Ostali motoristi pa za sproščeno in udobno vožnjo potrebujejo čevlje z nižjimi gležnji in bolj prilagodljivimi in upogljivimi materiali. Obutev je na določenih delih lahko okrepljena s trdimi ščitniki, tako v notranjosti kot v zunanjosti čevlja. Pri tem imajo nekateri čevlji dodaten vodoodporni premaz, ki stopala ščiti pred mokroto. 

Različne vrste in tipi moto obutve 

Motoristični škornji in gležnjarji so na voljo v različnih oblikah, materialih, podplatih in dodatnih zaščitnih elementih, saj je posamezna vrsta obutve namenjena določenemu stilu vožnje z različnimi tipi motornih koles. Trgovina z moto opremo Yogi tako nudi različne vrste obutve za motoriste:  

 • Športni motoristični škornji tako z nižjimi kot višjimi gležnjarji, ki so primerni za hitro vožnjo z dirkalnimi motorji, pri čemer so čevlji dodatno ojačani na sprednjem, petnem in gornjem predelu. 
 • V gležnjih precej visoka in dodatno zaščitena motokros obutev za vožnjo izven urejen stez in cest. 
 • Touring obutev za motoriste na potovalnih motorjih, ki se vozijo na daljših relacijah. Največkrat so ti čevlji izdelani iz kakovostnega pravega usnja, z vodoodpornimi premazi in oblazinjenimi conami za dodatno udobje. 
 • Urbana obutev za mestno vožnjo na krajših relacijah je namenjena za vse motoriste, ki vozijo skuterje, vespe in druge mestne motorje. Ti izjemno udobni čevlji spominjajo na teniske, vendar so pri tem dodatno zaščiteni in bolj stabilni. Prva tako so podplati izdelani iz bolj trpežne in debelejše gume. 

Raznolika ponudba udobnih motorističnih oblačil 

Motoristična oblačila nudijo široko paleto izbire, pri čemer je pomembno, da posamezen kos obleke nudi dodatno zaščito s ščitniki na zunanji in notranji strani ter funkcionalnost z dodatnimi žepi, odsevnimi elementi, vodoodpornimi materiali in zračniki z membrano. 

Poleg tega je tudi pomembno, da so motoristična oblačila izdelana iz kakovostnih in trpežnih materialov ter da so hkrati tudi barvno usklajena in privlačna na pogled. Moto oprema z različnimi kosi oblek za motoriste vključuje: 

 • Dvodelni kombinezoni za vožnjo z dirkalnimi motorji in motornimi kolesi za daljše razdalje
 • Moto jakne v različnih velikostih, materialih, barvah in s ščitniki na hrbtu, ramenih in komolcih
 • Tekstilne ali usnjene hlače različnih barv s ščitniki na kolenih 
 • Dodatki, kot so kape, visoke nogavice, pasovi, naramnice in rokavice

Zaščitni dodatki na oblekah za motorna kolesa 

Na željo motorista so motoristična oblačila lahko opremljena z dodatno zaščitno moto opremo, ki motorista varuje pred poškodbami na določenih predelih telesa ter hkrati zagotavlja povečano varnost v cestnem prometu. Moto oprema z zaščitnimi dodatki za obleke vključuje: 

 • Zaščitna oprema za motokros zajema predvsem opornice za vrat, ki pomagajo stabilizirati glavo ob večkratnih sunkih pri pristajanju motorja na neravne površine. Motokros zaščitna oprema za obleke vključuje tudi ščitnike za komolce, kolena in celoten prsni koš. 
 • Odsevni vložki, trakovi, pasovi in telovniki za namestitev na obleko povečujejo vidnost motorista pri nočni vožnji. 
 • Oprema za zaščito telesa motorista v obliki dodatno ojačanih ščitnikov za hrbet, zaščitnih telovnikov in majice s ščitniki. 

Motoristična oblačila so na voljo za nakup v specializirani trgovini za prodajo moto opreme Yogi, kjer motoristi lahko izbirajo tudi med oblekami za prosti čas in vremenskimi oblekami, kot so ledvični pasovi, termo obleke in dežne obleke. Pri tem so motoristični škornji na voljo za nakup tako v spletni trgovini na strani https://www.yogi.si/, kot v dobro založeni prodajalni z moto opremo v Ljubljani na Šmartinski cesti v BTC City-ju. 

Objave iz iste kategorije: