Motoristična oprema za daljše vožnje

Motoristična oprema za daljše vožnje

Vožnja z motorjem je ena izmed najbolj zabavnih aktivnosti v katerih lahko posameznik uživa. Pri tem pa je skrb za varnost izredno pomembna. Primerna motoristična oprema nam lahko močno olajša vožnjo. Obenem pa nas zavaruje pred vidnimi in nevidnimi nevarnostmi, ki vedno prežijo na nas. To pa je še posebej pomembno na daljših oziroma relacijskih vožnjah. Dejstvo je, da gre na cesti lahko veliko narobe, zato je pomembno, da se pripravimo in ustrezno zaščitimo preden se usedemo na motor. Pri tem moramo tudi upoštevati, da bomo potrebovali več prtljage in razne dodatke, kot so zemljevidi, navigacijo, bluetooth slušalke ipd.

Primerna motoristična oprema
Primerna motoristična oprema nam lahko močno olajša vožnjo.

Zemljevid je pomemben del opreme vsakega motorista

Vsi motoristi se lahko strinjajo, da je vožnja z motorjem veliko bolj zabavna kot prispetje na želen cilj. Pomembno pa je, da tega cilja ne zgrešimo. To se lahko velikokrat pripeti pri vožnji po cestah, mestih in obmestnih poteh, ki jih ne poznamo. Veliko motoristov se tako hitro izgubi. Tako porabimo več časa in goriva, da najdemo želeno lokacijo. Temu se lahko izognemo, če se na pot ustrezno pripravimo z zemljevidom. Lahko pa tudi uporabimo navigacijo, saj je oboje zelo pomembna motoristična oprema. Zemljevid in navigacija nam lahko prihranita ure in ure iskanja določenega naslova, kar je vedno dobrodošlo. Je pa res, da ima navigacija vgrajeno avtomatsko posodabljanje prometa, ki izračuna najhitrejšo in najmanj prometno pot do našega cilja.

Bluetooth slušalke olajšajo komunikacijo med vožnjo

Pri hitri vožnji motorja je skoraj nemogoče se pogovarjati preko zvočnika telefona. Zvok motorja in hrumenje gum močno prekaša zvok, ki ga je zmožen proizvesti naš pametni telefon. Če pa se kdo vozi z nami na zadnjem sedežu, pa tudi njega ali njo težko slišimo. To lahko najlažje odpravimo z uporabo bluetooth slušalke. Nosimo jo lahko pod čelado, omogoča pa nam komunikacijo na sledeče načine:

  • Preko bluetooth slušalke se lahko pogovarjamo z našim sovoznikom
  • Povežemo jo lahko z razno motoristično opremo kot je navigacija na našem motorju
  • Preko nje lahko poslušamo svojo najljubšo glasbo med vožnjo

Kvalitetna motoristična obleka in obutev

Kvalitetni motoristični škornji, rokavice, čelada in jakna so zelo pomembna oprema za voznike malih in velikih motorjev vseh vrst. To je nujna motoristična oprema, ki nam omogoča uživanje v vožnji, saj nas varuje pred raznimi nevarnostmi. Poglejmo si osnovne funkcije vsakega kosa omenjenega oblačila:

Čelada varuje glavo motorista

Čelada varuje naš najbolj pomemben in občutljiv del telesa. Vizir je namenjen ščitenju našega obraza pred žužki, letečimi kamenčki in razno umazanijo. Glavna naloga čelade pa je zaščita naše glave v primeru padca. Pomembno je, da si izberemo čelado, ki jo lahko udobno nosimo.

Motoristični škornji nudijo stabilnost našim nogam

Motoristični škornji so narejeni iz kvalitetnih in vzdržljivih materialov, ki nudijo našim nogam oporo in zaščito. Imajo pa tudi zaščitno komponento, saj stabilizirajo gležnje, kar jih dodatno zaščiti v primeru padca z motorja.

Motoristični škornji
Motoristični škornji so narejeni iz kvalitetnih in vzdržljivih materialov, ki nudijo našim nogam oporo in zaščito.

Rokavice varujejo naše roke pred elementi narave

Rokavice so zelo pomembna motoristična oprema. Naloga rokavic je ta, da varujejo naše roke pred elementi narave. Konec koncev z rokami držimo krmilo motorja, zato moramo vedno imeti dober oprijem. Obenem pa se nam pri dolgih vožnjah roke prično potiti, kar lahko povzroči zdrse krmila, ki pa so lahko zelo nevarni. Rokavice pa preprečujejo, da bi nas potenje rok motilo med vožnjo.

Motoristične hlače in jakna ohranjajo primerno toploto našega telesa

Motoristične hlače in jakna ohranjajo primerno toploto telesa našega telesa med vožnjo z motorjem. 

Moto kovčki
Če se odpravljamo na večdnevno uživanje v vožnji je možno v moto kovčke pospraviti tudi šotore različnih velikosti.

Moto kovčki nam olajšajo prevažanje raznovrstne prtljage

Od vsakega motorja bomo imeli veliko koristi, če ga opremimo z moto kovčki, ki jih lahko kupimo na https://www.yogi.si. To je najboljši način, da si zagotovimo dodaten prostor za prevažanje različne prtljage. Posebej uporabni so pri daljših vožnjah, saj v njih lahko pospravimo dodatno varnostno opremo, motorno olje, pijačo, hrano, spalno vrečo in mnogo drugih uporabnih stvari.

Moto kovčki dodajo tudi komponento varnosti naši vožnji, saj imamo lahko v njih pospravljen komunikator za zasilne situacije, dodaten telefon, dodatne baterije za telefon, GPS napravo ipd.

Če se odpravljamo na večdnevno uživanje v vožnji je možno v moto kovčke pospraviti tudi šotore različnih velikosti. Pri tem moramo upoštevati velikost samega šotora in kovčkov, da izberemo ustrezno velikost obeh predmetov.

Mehki in trdi kovčki za motor

Pri izbiri kovčkov za motor bomo imeli izbiro med mehkimi in trdimi izvedbami. Obe zvrsti imata svoje prednosti in slabosti. Za avanturiste se bolj priporočajo mehki kovčki. Te se razširijo, če v njih pospravimo večjo količino prtljage. Če pa prevažamo manjše in lažje predmete, pa se skrčijo. Nekatere mehke moto kovčke lahko tudi odnesemo s seboj peš, saj lahko na njih namestimo naramnico. To je izredno uporabno, če se odpravljamo kampirati z motorjem.

Trdi kovčki za motor pa nudijo večjo zaščito naše prtljage. Niso tako vsestranski, vendar so izredno trdoživi in odporni. Našo prtljago ščitijo pred udarci in vremenskimi vplivi. Primerna vrsta kovčkov je v veliki meri odvisna od načina potovanja z motorjem, zvrsti našega motorja in količine prtljage, ki jo nameravamo s seboj vzeti.

Objave iz iste kategorije: