Izposoja avtodoma in drugih sredstev za odlično družinsko kampiranje

Izposoja avtodoma in drugih sredstev za odlično družinsko kampiranje

Morda imate že več let v mislih družinsko kampiranje, a vedno znova najdete izgovor, da si ga ne morete privoščiti. Menite, da bi za prvovrstno bivanje na prostem potrebovali vrhunsko opremo, ki pa bi vas stala bistveno preveč denarja. Na ciljno lokacijo pa si želite priti z avtodomom, ki pa je tudi prevelik finančni zalogaj. A vse je mogoče, toda le če ste dovolj iznajdljivi.

Imeti avtodom za nekaj dni ali tednov ni misija nemogoče. Sploh ni nujno, da takšno prevozno sredstvo kupite, čeprav vas rabljeni avtodom dovolj visoke kakovosti niti ne bi stal preveč denarja. Za vas je morda najboljša rešitev izposoja avtodoma, kar vam pri nas ponuja kar nekaj podjetij. Ta vam med drugim za le malo denarja ponujajo še izposojo drugih sredstev, ki vam bodo pri druženju v naravi prišla še kako prav.

Najem avtodoma
Imeti avtodom za nekaj dni ali tednov ni misija nemogoče.

Vrste avtodomov za najem

Pri izposoji oziroma najemu avtodoma je ključnega pomena, kakšne vrste avtodoma najeti. Za uporabnika tovrstnega prevoznega sredstva je najpomembnejša delitev glede na obliko nadgradnje oziroma bivalnega dela. Na voljo so tako imenovani van avtodomi, v katere so v tovorni del kombija vgradi oprema za bivanje. Ključne prednosti te vrste avtodoma so manjša višina ter dolžina, manjša poraba goriva, manj izstopajoča zunanjost ter višja potovalna hitrost. Slabosti pa so ožji avtodom, manj ležišč in precej manj prostora v notranjosti.

Izberete pa lahko avtodom z nadstreškom – alkoven. Takšen avtodom sestavljajo kabina osnovnega vozila ter bivalna nadgradnja z značilnim nadstreškom oziroma mansardo. Ključne prednosti so zelo veliko prostora, zračnost ter stojna višina v bivalnem delu, udobna ter prostorna notranjost in ne nazadnje v njem lahko potuje tudi 7 potnikov. Ključna slabost je večja poraba goriva.

Ponudniki vam poleg omenjenih vrst za izposojo avtodoma ponujajo še polintegrirane, crossover in integrirane avtodome.

Kakšen avtodom najeti
Pri izposoji oziroma najemu avtodoma je ključnega pomena, kakšne vrste avtodoma najeti.

Najprimernejša velikost avtodoma

Z obliko nadgradnje avtodoma je pogojena tudi njegova velikost, vsekakor pa tudi samo udobje. Če  na primer vaša družina oziroma ekipa šteje 4 člane, je najbolj smiselna izposoja avtodoma za 5 ali 6 oseb. Za potovanje para pa je najustreznejši avtodom za 4 člane. Za par je dobra izbira tudi van avtodom, saj ima prednosti pri okretnosti pa tudi pri veliko manjši vpadljivosti.

Na pot z izposojenim ozvočenjem

Na kampiranje se je torej dobro odpraviti v spremstvu dovolj prostornega prevoznega sredstva. Odlična izbira je ustrezno velik ter opremljen avtodom. Če želite na bivanje na prostem imeti nepozabne užitke, pa si za odličen dopust ne boste izposodili ali kupili samo avtodoma, temveč še vse ostalo kakovostno opremo, pripomočke ter sredstva.

Se želite na kampiranju s svojimi bližnjimi pa tudi s sosedi nepozabno zabavati. V tem primeru je smiselna izposoja ozvočenja. V svoji sredini boste zagotovo imeli vsaj enega člana, ki se na rokovanje s takšnimi pripomočki za zabavo dovolj dobro spozna.

Ozvočenje profesionalnega ranga

Številna podjetja pri nas vam nudijo najem oziroma izposojo ozvočenja za razne prireditve in dogodke, na primer za rojstnodnevne zabave, poroke. Ozvočenje pa ne nazadnje lahko odpeljete tudi s seboj na kampiranje oziroma na dopust v naravo.

Izberite takšno ozvočenje, ki ga je možno povezati preko bluetooth naprav ter seveda takšnega, ki je povsem profesionalnega ranga.

Katere pripomočke vsebuje ozvočenje

Izposoja ozvočenja je torej še toliko bolj smiselna, če jo boste na dopustu ali kje drugje res koristno uporabili. Obenem pa morate pri sebi imeti vsaj eno osebo, ki se bo odlično znala rokovati s pripomočki, ki jih ozvočenje vključuje. To so praviloma zvočnik, stojalo za zvočnik, mešalna miza, mikrofon in povezovalni kabli.

Nekatera podjetja vam lahko ozvočenje po dogovoru dostavijo na želeno lokacijo. Morda boste šele na dopustu ugotovili, kako družabne sosede imate. V tem primeru vam lahko izbrani ponudnik vso želeno opremo pripelje na dogovorjeno lokacijo.

Cene najemov ozvočenja

Cena za izposojo ozvočenja je vsekakor v največji meri odvisna od časa najema. Ozvočenje lahko na primer najamete za 12 ur, 24 ur, za vikend ali za cel mesec.

Povprečna cena najema ozvočenja za 12 ur je 120 evrov, za 24 ur 250 evrov, za vikend najem 250 evrov, za mesečni najem pa 450 evrov. Ob najemu ponudniki najpogosteje zahtevajo vaše ime ter priimek, naslov, telefon, kopijo osebne izkaznice iz obeh strani ter davčno številko.

Ponudniki za najem ozvočenja in drugih sredstev so vam na voljo tudi na spletu. 

Objave iz iste kategorije:

    Brez objav