Odličen recept za nepozabne počitnice z avtodomom

Odličen recept za nepozabne počitnice z avtodomom

Poletni čas je namenjen zlasti počitnikovanju. Vsak od vas si po svoje predstavlja popolne počitnice. Tisti, ki si želite med poletjem zlasti raziskovati, pa je najem avtodoma odlična odločitev.  

Izposoja avtodoma vam prinaša številne prednosti. Omogoča vam na primer večji občutek domačnosti, zagotavlja popolno svobodo, na razpolago so vam številni dobro opremljeni kampi, ne nazadnje pa je to v primerjavi z drugimi načini potovanja lahko veliko cenejše. 

Učinkovito načrtovanje izleta z najetim avtodomom 

Za najem avtodoma si boste seveda morali najprej izbrati primernega ponudnika. Pri tem zagotovo ne boste imeli večjih težav, saj je pri nas kar nekaj odličnih ponudnikov z avtodomi za najem. Pazite le, da si boste izbrali primerno vrsto avtodoma. A enako pomembno je tudi to, da si pred izletom učinkovito pripravite načrt potovanja. Preberite si vse potrebne informacije o krajih, kamor boste z avtodomom potovali. Še posebej bodite pozorni na posamezne lokalne posebnosti, na primer na prireditve oziroma festivale, ki jih v tem času lahko obiščete. Pozanimajte, kaj vse na izletu z avtodomom potrebujete, da vas med potjo ne bodo presenetile kakšne nepotrebne nevšečnosti. Ne pozabite preveriti niti vremenske napovedi, ki lahko ključno vpliva na vaše počitnikovanje. 

Dolžina poti z najetim avtodomom 

Čeprav se vam zdi, da najem avtodoma kar sam od sebe kliče na nekoliko daljšo pot, pa je vseeno dobro, da o dolžini potovanja dobro premislite. Na daljšo pot z avtodom boste seveda odšli, če imate za to dovolj časa. Daljše poti z avtodomom vam ne priporočamo, če boste s seboj na pot vzeli tudi otroke. V tem primeru mora biti potovanje z avtodomom bolj sproščujoče. Morda je za vas in vašo družino dovolj, če prepotujete od 100 do največ 700 kilometrov na teden. Potovanje z avtodom bo še vedno udobno, če boste z njim na teden prevozili do 1200 kilometrov. 

Lahko pa avtodom najamete tudi za večje izzive. To pomeni, da na teden z njim lahko opravite tudi do 1600 kilometrov. Če ste se za najem avtodoma odločili prvič, je bolje, da je dolžina poti nekoliko krajša. 

Najem avtodoma si lahko rezervirate kar po spletu,kjer so vam za to storite na voljo veliko dostopnejše cene. 

Koristni nasveti za najem jadrnice 

Jadranje je bilo nekdaj dostopnejše samo za nekatere, danes pa je v resnici dostopno že vsakomur. Ravno zato je na trgu na voljo vse več jadrnic za najem. Najpogosteje se ljudje za odločijo najeti jadrnico za en teden, a se jo da najeti tudi za manj ali pa več časa. Najem jadrnice je zlasti dobrodošel tudi za teambuildinge. V tem primeru je jadrnico najbolje najeti za tri ali štiri dni. Tudi v krajšem času namreč lahko vidite in doživite veliko. Seveda pa je izjemno pomembno, da na jadranje s seboj povabite ljudi, ki vam najbolj prijajo. 

Pri najemu jadrnice se morate najprej vprašati, katero vrsto jadrnice najeti in kdaj. To je zlasti odvisno od tega, koliko oseb se bo z vami odpravilo na jadranje in koliko prostora si na njej želite imeti. Pomembno je tudi to, ali želite večjo pozornost pri izbiri nameniti udobju ali ceni. Tudi od tega je namreč odvisna izbira vrste jadrnice. 

Jadrnice za najem s 3 ali 4 posteljnimi kabinami 

Običajno so vam za najem na voljo jadrnice, ki imajo 3 do 4 dvoposteljne kabine. Seveda so vam za najem na voljo tudi večje in prostornejše jadrnice. Na voljo so vam zlasti jadrnice dolge med 9 in 16 metri. V kabini sta torej navadno dve ležišči ali pa pograd. Skiper lahko prespi tudi v salonu jadrnice. Salon sicer predstavlja osrednji prostor na jadrnici. 

Za najem jadrnice naj vam ne bo toliko pomembna njena starost. Ta je lahko izjemno zavajajoča, saj so 10 let stare jadrnice lahko boljše kot tiste, ki so na primer stare tri leta. 

Cena najema jadrnice 

Cena za najem jadrnice se skozi celo sezono pričakovano spreminja. Glavna sezona jadranja poteka med majem in koncem septembra. Višek sezone je julij in avgust. V tem času boste morali za najem jadrnice zato plačati najvišjo možno ceno. Če vam je jadranje pomembnejše od kopanja, je najbolje, da jadrnico najamete izven glavne sezone, torej aprila ali pa na začetku oktobra. V tem času boste namreč za najetje jadrnice plačali bistveno manj denarja. Obenem imate lahko celo toliko sreče z  vremenom, da boste tudi v tem času lahko uživali v kopanju. 

Preberite si še članek o sistemu krmiljenja.

Objave iz iste kategorije:

    Brez objav