Strešni kovčki so odlični sopotniki na daljših poteh

Strešni kovčki so odlični sopotniki na daljših poteh

Če sami ali s svojo družino veliko potujete, najverjetneje v prostoru vozila s prtljago zasedete kar nekaj prostora. Če je prostora v notranjosti avta premalo, je strešni kovček odlična rešitev. Za večino ljudi je takšen kovček odličen sopotnik na dolgih poteh. 

Strešni kovčki omogočajo, da vanje lahko spravimo vso prtljago, ki jo nameravamo vzeti s seboj na pot. Zagotavljajo nam dober izkoristek prostora na strehi vozila. Najpogosteje se za takšno sredstvo odločajo družine, ki se pogosto odpravljajo na kampiranje, smučanje in še kaj podobnega. Pri nakupu novega kovčka za streho avta pa vsekakor ni vseeno, po katerem posežemo. 

Nosilci strešnih kovčkov 

Strešni kovčki pri nameščanju oziroma uporabi nujno potrebujejo strešne nosilce. Izjemno pomembna je namreč namestitev kovčka na streho. Če je kovček na strehi nameščen nepravilno ali površno, je to lahko zelo nevarno. Prav tako je treba poskrbeti tudi za to, da z zadnjim delom prtljažnika ne zadenete v strešni kovček. Med vožnjo pa tudi sicer imejte ves čas v mislih, da je višina vašega vozila zaradi strešnega kovčka bistveno večja. 

Strešni kovčki pri nameščanju oziroma uporabi nujno potrebujejo strešne nosilce.

Pri izbiri novega strešnega kovčka imajo pomembnejšo vlogo tudi dimenzije. Paziti morate zlasti na to, da je vaš strešni prostor dovolj velik za strešni kovček, ki ga nameravate kupiti. Na trgu so vam na voljo kratki in dolgi strešni kovčki

Za krajše avtomobilske strešne kovčke je značilno, da so kompaktnejši. Izdelani so za prevažanje najrazličnejše opreme, navadno za oblačila ter opremo za kampiranje. Dolgi kovčki za streho avta so namenjeni zlasti za učinkovito prevažanje športne opreme, na primer snežnih desk ali pa smuči. Dolžino strešnega kovčka je treba nujno preveriti pred samim nakupom. 

Varna uporaba strešnega kovčka 

Strešni kovčki so lahko povsem varni, kar pa je v veliki meri odvisno zlasti od vas. Nikoli ne smete preseči dovoljenje teže nosilnosti prtljažnika in avtomobilske strehe. Če so nosilci za kovček poškodovani, jih je treba takoj zamenjati. V nasprotnem primeru v prometu ne ogrožate samo sebe, temveč še vse druge udeležence. Pri nakupu strešnega kovčka za avto ne nazadnje preverite še moč ključavnice. Te morajo biti narejene kar se da kakovostno. V nasprotnem primeru se lahko kaj hitro pripeti, da se ponesreči zlomi ključ ali ključavnico. Sami pa najbolje veste, koliko nepotrebnih nevšečnosti bi povzročili s tem. 

Strešni kovčki so lahko povsem varni, kar pa je v veliki meri odvisno zlasti od vas.

Univerzalni in tipski strešni nosilci 

Spomladi in poleti pogosteje zahajamo na izlete, dopust, v naravo. Veliko več smo zunaj svojega doma in tudi veliko bolj smo športno aktivni. Na pot se najpogosteje odpravimo z avtom, v katerem v tem času potrebujemo bistveno več prostora. Tega nam pogosto primanjkuje. V tem primeru so na primer strešni nosilci za avto odlična izbira. Na trgu so vam na voljo na številnih prodajnih mestih, priporočamo vam nakup strešnih nosilcev v trgovini Withcar. 

Trgovina Withcar vam po dostopnih cenah omogoča ne samo nakupa vrhunskih avtomobilskih nosilcev za streho, temveč še druga izjemno koristna sredstva, na primer strešne kovčke. 

 Vrste nosilcev za streho avta 

Na trgu so vam na voljo tipski in univerzalni strešni nosilci. Obe vrsti se ponašata z določenimi prednostmi. Tipska vrsta nosilcev vam omogoča preprosto pritrjevanje, in sicer s samo eno fiksacijsko točko za podporo. Dodatno fiksiranje tako ni potrebno. Praviloma se takšna vrsta strešnega nosilca ponaša z aerodinamičnim dizajnom. Ima zaščitni sistem proti kraji in je izdelan iz materialov, ki so odlično odporni na korozijo. Na voljo so vam strešni nosilci iz jekla ali aluminija. Izbira je odvisna zlasti od tipa vozila oziroma avtomobila. 

Na trgu so vam na voljo tipski in univerzalni strešni nosilci.

Tudi univerzalni strešni nosilci so za pritrjevanje izjemno enostavni in varni. Praviloma se ponašajo s športno in elegantno obliko. Imajo zaščitni sistem prosti kraji in nanje lahko nalagate tudi nekoliko težja bremena. So kakovostni, vzdržljivi in ne nazadnje izjemno varni. 

Proizvajalci strešnih nosilcev za avto

Če smo vam v tem hipu podali odlično rešitev za letošnji dopust, boste morali najprej dobro razmisliti o mestu nakupa nosilcev.  Ti so vam na voljo na ogled tudi na spletu. Omenili smo vam eno od najboljših prodajnih mest. To je trgovina Withcar. V njej boste poleg strešnih nosilcev za avto lahko nakupovali še številne druge zelo koristne izdelke za svoje vozilo. Na istem mestu vam je na primer na voljo vrhunski strešni kovček, ki se natanko prilega vašemu avtu. 

Prodajalna Withcar je med kupci priljubljena tudi zato, ker jim ponuja same vrhunske izdelke svetovno uveljavljenih proizvajalcev, cene pa so povsem dostopne za vsakogar med vami. 

Objave iz iste kategorije: