Vse o strešnih prtljažnikih in nosilcih

Vse o strešnih prtljažnikih in nosilcih

Strešni nosilci za avto so zelo praktični. Karavani, pa tudi nekateri drugi tipi vozil, imajo na strehi že tako imenovane strešne sami, na katere lahko montirate nosilce, med tem ko jih pri drugih modelih vozil lahko montirate sami ali pa izberete takšne nosilce, pri katerih ni potrebe po strešnih saneh. Pri tem imate na izbiro več možnosti, zato se pred nakupom vsekakor splača čim bolj pozanimati o tem, kakšni strešni nosilci za avto so vam sploh na voljo, saj boste tako veliko lažje izbrali ustrezne zase. Prav tako kot strešni nosilci pa so med uporabniki priljubljeni tudi strešni kovčki, brez katerih si marsikateri voznik sploh ne predstavlja potovanja.

Kaj boste prevažali na strehi avtomobila?

Pri izbiri je smiselno razmisliti, kaj vam najbolj ustreza. Boste na strehi avtomobila prevažali tako imenovano trugo oziroma strešni kovček ali prtljažnik? Bi radi na strehi avta prevažali smuči, kolo ali kakšen drug športni rekvizit? Ali pa boste nosilce uporabljali za druge namene? Strešni nosilci so lahko zelo raznoliki, zato morajo biti v prvi vrsti prilagojeni temu, za kaj jih boste uporabljali. Poleg tega pa morajo biti seveda prilagojeni tudi vašemu vozilu.

Strešni nosilci za prevažanje tovora na strehi avtomobila

Strešni nosilci so namenjeni temu, da lahko na strehi avtomobila prevažamo različen tovor. To so lahko smuči, kolesa, snežne deske, različen tovor, prtljaga, lestve ali kaj drugega. Temu, kaj želimo prevažati na strehi avtomobila, pa morajo biti prilagojeni tudi izbrani strešni nosilci. Pri tem lahko izbirate med takimi, ki jih namestite na strešne sani, na voljo pa so tudi takšni, ki se jih montira direktno na streho vozila. Priljubljeni strešni kovčki za prtljago se običajno montirajo na strešne sani, zato so za njihovo namestitev idealni predvsem karavani, seveda pa se strešni kovčki lahko namestijo tudi na druge vrste vozil. 

Nosilci za smuči

Če bi radi na vašem vozilu prevažali smuči, potem bodo strešni nosilci za smuči kot nalašč za vas. Pri izbiri bodite pozorni na:

  • način montaže,
  • koliko parov smuči lahko vpnete vanje,
  • ali je možen tudi zaklep,
  • kako se smuči vpnejo vanje,
  • ali imajo izbrani nosilci vse potrebne certifikate,
  • ali je možno vanje vpeti tudi snežne deske,
  • kakšna je najvišja hitrost, s katero lahko vozite, če jih montirate na streho vozila.

Nosilci za kolesa

Zelo priljubljeni so tudi različni strešni nosilci za kolesa. Marsikdo ugotavlja, da je kolo najbolj praktično voziti prav na strehi avtomobila, pri čemer je treba nekaj pazljivosti le takrat, ko zapeljemo v kakšno garažo ali kam drugam, kjer je streha nižja. Sicer pa med vožnjo praktično ne bomo vedeli, da imamo na strehi nosilce in kolesa v njih, saj so sodobne različice zelo izpopolnjene in lahke. 

Pri nakupu veljajo sicer podobna navodila, kot pri izbiri nosilcev za smuči, pri čemer je še posebej pomemben način vpenjanja koles. Obstaja namreč več načinov, pri čemer imajo kakovostni strešni nosilci za to poskrbljeno na zelo enostaven in varen način, poleg tega pa vam vpenjanje koles vanje ne bo vzelo dosti časa. Zaradi tega pred izbiro ustreznega modela res preverite, kako se ga uporablja, saj boste le tako lahko ugotovili, ali je res pravi za vas.

Strešni kovčki za avto

Veliko slovenskih voznikov se poleti odpravi na daljši dopust, zato je prtljažnik hitro premajhen. V tem primeru prav pridejo strešni kovčki. Po domače jim zaradi podolžne oblike rečemo kar truge, vanje pa lahko spravimo zelo veliko prtljage. V ponudbi različnih trgovin so na voljo različni strešni kovčki, pri čemer vam vsekakor priporočamo nakup v spletni trgovini Withcar. 

Njihovi strešni kovčki so namreč zelo kakovostni in se dobro obnesejo tudi na dolgi rok. So namreč nadvse trpežni, zato imajo kljub pogosti uporabi zelo dolgo življenjsko dobo. Poleg tega pa imajo njihovi strešni kovčki tudi izvrstne ključavnice, ki se ne zatikajo, kar je vsekakor zelo pomembna lastnost. V omenjeni spletni trgovini so vam sicer na voljo tako odlični strešni kovčki kot tudi odlični strešni nosilci, zato si velja res čim prej ogledati njihovo ponudbo. 

Objave iz iste kategorije: