Temeljito čiščenje avtomobila

Temeljito čiščenje avtomobila

Pogosto čiščenju svojega avtomobila ne posvečamo dovolj časa. Morda avto na vsake toliko časa peljemo v avtomatsko pralnico ali pa se čiščenja lotimo kar doma v lastni režiji. Za notranjost pogosto zmanjka časa, zato jo zgolj bežno pospravimo in malce posesamo. Pametno pa bi bilo, da takšno navadno seveda spremenimo.

A še preden se lotimo bolj temeljitega čiščenja, je seveda potrebno poskrbeti tudi za učinkovita in kakovostna čistila za avto. Takšnih sredstev ne bi smeli kupovati v naključnih prodajalnah, temveč zgolj v specializiranih prodajalnah z izdelki za avtomobile.

Kako oprati vozilo na sampostrežni avtopralnici

Čistila za notranjost avta

Avtomobilska čistila omogočajo odstranjevati najrazličnejše vrste umazanij in dobro ščitijo tako zunanjost kot notranjost jeklenega konjička. Ščitijo na primer mehke premaze pred razpokami in izsušitvijo, odstranjujejo manjše in večje poškodbe, ne nazadnje tudi neprijeten vonj v notranjosti.

Za čiščenje notranjosti prevoznega sredstva so na primer na voljo:

  • odstranjevalci madežev,
  • čistila za nego in losjoni,
  • sredstva za poliranje,
  • osvežilci zraka.

Odstranjevalec madežev lahko iz oblazinjenih delov avta učinkovito odstrani trdovratne madeže. Losjoni se uporabljajo za mehčanje usnja in vinila, prav tako za preprečevanje razpok v različnih materialih. Zelo pogosto imajo takšna čistila za avto tudi antistatični učinek. Osvežilec zraka pa lahko zelo prijetno odišavi zrak. Na voljo je v obliki gela, granul, tekočin, kred, lesenih igrač, visečih kartonskih osvežilcih zraka ter podobno.

Uporaba avtomobilskih čistil

Preden se lotite čiščenja avta, dovolj temeljito preverite način uporabe v navodilih izdelka. Zavedati se morate, da na primer čistila za tkanine niso ustrezna za čiščenje usnja. To namreč lahko hitro privede do razpok, prav tako tudi do zmanjšanja elastičnosti.

Za pranje avtomobila moramo uporabiti prav za to namejena avtomobilska čistila

Pri negi avta uporabite tudi namenske dodatke. To so na primer gumijasta krtačka, ki vam do dobro pomagala pri odstranjevanju dlak iz tekstilnih tkanin. Ne uporabljajte pa sredstev za kemično čiščenje avta brez prave potrebe.

Nepogrešljive avtomobilske tekočine

Za delovanje avtomobil poleg goriva potrebuje še nekaj tekočin. Nepogrešljive tekočine za avto so motorno olje, hladilna tekočina, tekočina v zavornem sistemu, olje v menjalniku in sklopki, tekočina za pranje stekel. Pri tem bodite pozorni zlasti na sam nivo omenjenih tekočin.

Tekočine za avto - motorno olje
Kvalitetne tekočine za avto, vključno z vrhunskim motornim oljem, ki bo poskrbelo za optimalno delovanje vašega vozila. Za dolgotrajno zaščito in zanesljiv pogon.

Med pomembnejše tekočine za avto torej sodi tudi hladilna tekočina. Ta ima dve glavni funkciji. Motor avtomobila dobro ščiti pred pregrevanjem in zmrzovanjem. Posledično je njena izjemno pomembna sestavina tudi antifriz. Na težave v povezavi s to tekočino pa vas bo opozorila prižgana lučka termometra v vodi na armaturni plošči.

Kakovostna avto kozmetika

Kozmetika za avto je izvrsten pripomoček, da lahko še bolje poskrbite za svoj jekleni konjiček. Med drugim vam denimo pomaga poskrbeti, da se pri sami vožnji dobro počutite. Seveda dovolj kakovostna avto kozmetika lahko pripomore tudi k bistveno lepšemu videzu prevoznega sredstva – tako zunaj kot tudi znotraj.

Izdelki avto kozmetike

Na voljo je veliko najrazličnejših izdelkov za nego in čiščenje avta. Avtokozmetika vključuje izdelke, ki odlično poskrbijo na primer za globinsko čiščenje vozila, za čiščenje stekla, armaturne plošče, sedežev, avto preprog, platišč in podobno.

Seveda med nepogrešljive izdelke avto kozmetike za nekatere sodijo tudi različne dišave za avto. Te poskrbijo za učinkovito odganjanje neprijetnih vonjav iz avta ali zunanjih vplivov.

Kozmetika za avto za bolj varno vožnjo

Ste vedeli, da redna uporaba kozmetike za avto lahko zelo dobro pripomore tudi k bolj varni vožnji. S tem pa se seveda zmanjša tudi število prometnih nesreč. Inštruktorji varne vožnje vedno poudarjajo, da morajo biti stekla avta povsem čista, ker vas lahko madeži na steklu pri vožnji zelo motijo. Zaradi njih imate lahko precej slabšo preglednost.

Dobra avto kozmetika pa vam ne nazadnje omogoča še to, da imate bistveno manj težav tudi pri sami prodaji vozila. V tem primeru lahko na primer izpostavimo redno globinsko čiščenje avta. Raznolika kozmetika za avto tako vključuje tudi sredstva za čiščenje avto preprog oziroma tepihov.

Za še večji sijaj avta

Nekateri izdelki iz kategorije avto kozmetika so izjemno priljubljeni. To na primer velja za polirno pasto, ki lahko poskrbi za še večji sijaj vozila. Uporablja se torej za zunanji izgled jeklenega konjička.

Polirna pasta tako kot avto šampon dobro poskrbi za čiščenje, hkrati pa vaš avto polira. Omogoča še globinsko čiščenje oziroma zaščito vozila pred rjavenjem. Lahko vsebuje tudi vosek, ki hkrati odlično poskrbi tudi za dodatno zaščito prevoznega sredstva pred najrazličnejšimi manj zaželenimi vremenskimi razmerami.

Vsa omenjena kozmetika za avto in še drugi izdelki za čiščenje in nego vašega jeklenega konjiča so na voljo tudi v specializirani spletni prodajalni.

Objave iz iste kategorije: