Pranje motorja

Pranje motorja
Razširjeno je mnenje, da kar se ne vidi ni potrebno čistiti ali pa saj bo itak kmalu zopet umazano. Pa vendar, motor in motorni prostor morata biti čista iz več razlogov. V prvi vrsti zaradi voznika, saj ti redko dvignejo pokrov motorja, da bi preverili nivo tekočin (olje v motorju, zavorna tekočina, hladilna tekočina, hidravlična tekočina, tekočina za čiščenje vetrobranskega stekla), prav zaradi umazanije. Eden od razlogov za čist motor in motorni prostor je kratek stik na električni napeljavi motorja. Maščoba, ki se s časoma nabere v motornem prostoru, pomešana z prahom soljo in smogom, ustvarja zelo dober prevodnik električnega toka. Poleg kratkega stika na napeljavi, lahko pride tudi motenj delovanja ali celo odpovedi delovanja motorja. Skratka, umazanija lahko povzroči stroške vlečne službe in nepotrebnega popravila kot posledica napačne diagnoze napake na motorju.
Pa vendarle pranje motorja ni tako enostavno opravilo. Nestrokovno pranje motorja in motornega prostora lahko povzroči več škode, kot koristi. Previsok vodni pritisk lahko mehansko poškoduje nekatere dele motorja in voda lahko pride v neželene dele motorja in električne napeljave ter povzroči težave.
Izognite se  neprijetnostim in pripeljite vaše vozilo v našo avtopralnico, kjer bomo strokovno očistili motor in motorni prostor.

Objave iz iste kategorije: