Gumijasta preproga za prtljažnik – enostavno do vselej čistega prtljažnika

Gumijasta preproga za prtljažnik – enostavno do vselej čistega prtljažnika

Prtljažnik vozila nam omogoča prevoz najrazličnejših stvari – odpravimo se lahko po večjih nakupih, v prtljažnik lahko spravimo športno opremo ali pa voziček za malčka, prav tako je nepogrešljiv del za vse delavce in obrtnike, ki vanj spravijo orodje. Vse to lahko pripelje do raznih nečistoč, zato je potrebno poskrbeti za ustrezno zaščito – pri tem nam lahko pomaga gumijasta preproga za prtljažnik.

Gumijasta preproga za prtljažnik učinkovito preprečuje vdor umazanije v notranjost prtljažnika. Prav tako preprečuje, da bi se polita tekočina vpila v tkanino, s katero je prevlečena notranjost prtljažnika. Nakup gumijaste preproge za prtljažnik je torej smiselna odločitev vsakega lastnika vozila. 

Sestava gumijaste preproge za prtljažnik

Gumijasta preproga za prtljažnik je funkcionalen pripomoček, ki zaščiti vozilo pred vplivi umazanije in nečistoč, ki nastanejo zaradi prevažanja najrazličnejših elementov. Narejena je iz gume oziroma gumi podobnega materiala, s čimer zaščiti vozilo tudi pred vplivom politih tekočin. Gumijasto preprogo zgolj očistimo oziroma obrišemo, s tem pa preprečimo, da bi se tekočina vpila v tkanino, ki je v notranjosti prtljažnika.

Nakup gumijaste preproge za prtljažnik
Nakup gumijaste preproge za prtljažnik je smiselna odločitev vsakega lastnika vozila.

Gumijasta preproga za prtljažnik je zagotovo nepogrešljiv del avtomobilske opreme. Mokre in vlažne stvari bomo tako enostavneje prevažali v prtljažniku, brez skrbi, da bi vonj in umazanija vplivala na samo vozilo. Prtljažnik težko prezračimo, zato lahko tekstil, s katerim je prevlečen prtljažnik, zaradi rednega stika z mokroto in vlago začne plesneti in smrdeti. Vpliv neprijetnega vonja in neželenih posledic lahko torej enostavno preprečimo z uporabo gumijaste preproge.

Funkcionalnost gumijaste preproge za prtljažnik

Zaradi sestave, torej gumirane plastike oziroma gume, tovrstna preproga v prtljažniku ne drsi, ostane na svojem mestu. Čiščenje je izjemno enostavno – gumijasto preprogo zgolj vzamemo iz prtljažnika in jo operemo z vodo, obrišemo do suhega ter namestimo nazaj v prtljažnik. Ker je gumijasta preproga za prtljažnik lahka, je premeščanje in čiščenje enostavno in hitro. 

gumijasta preproga za prtljažnik za prtljažnik v brezhibnem stanju
Z avtom prevažamo tako manjše kot tudi malce večje predmete, gumijasta preproga za prtljažnik pa je zagotovo nepogrešljiva, če hočemo ohraniti prtljažnik v brezhibnem stanju.

Tudi sama oblika doprinese k funkcionalnosti tega pripomočka – ima posebej prilagojene linije, zato se lahko v popolnosti prilagodi notranjosti prtljažnika. Odločimo pa se lahko tudi za nakup tipske gumijaste preproge za vozilo. Na spletu najdemo raznoliko ponudbo tovrstnega pripomočka – izberemo lahko torej takšnega, ki bo v polnosti ustrezal naših zahtevam. Tako bo prtljažnik vedno čist, vozilo pa pripravljeno na nove podvige.

Korito prtljažnika avtomobila – zaščita pred poškodbami in umazanijo

Poleg tega, da se z vozilom pripeljemo na izbran cilj, lahko z njegovo pomočjo prevažamo tako manjše kot tudi malce večje predmete. Če se odpravljamo v trgovino, da bi opravili večji nakup, si težko predstavljamo, da bi z vsem nakupljenim pešačili do doma. Prav tako velja za prevoz športne in druge opreme – enostavno jo spravimo v prtljažnik in tako nam je vedno na voljo. Pri tem pa ima pomembno vlogo korito prtljažnika avtomobila.

  • Korito prtljažnika avtomobila naše vozilo oziroma prtljažnik ustrezno obvaruje pred morebitnimi mehanskimi poškodbami in umazanijo.
  • Narejeno je iz ustreznih materialov, ki preprečujejo vdor umazanije in zaščitijo tkanino, s katero je obložen prtljažnik.
  • Z njegovo pomočjo zaščitimo vozilo in tako prtljažnik ostane ohranjen ter čist.

Funkcionalnost korit prtljažnika avtomobila

Če večkrat prevažamo športno opremo ali druge elemente je korito prtljažnika avtomobila nepogrešljiv del vozila. Prav tako to velja za vse tiste, ki v vozilu prevažate hišne ljubljenčke – ustrezna zaščita prtljažnika bo tako preprečila vpliv dlak in druge umazanije. K ohranjanju čistoče vozila pripomorejo tudi obrtnikom in delavcem, ki v prtljažniku prevažajo orodje in pripomočke. 

tipsko korito za prtljažnik avtomobila
Odločimo se za nakup tipskega korita za prtljažnik avtomobila, ki se bo prilegal našemu vozilu.

Poleg nečistoč, ki jih omenjeni predmeti oziroma živali lahko povzročijo v samem vozilu, lahko pride tudi do obrabe notranjosti prtljažnika. Tekstilne obloge, s katerimi je prekrita notranjost prtljažnika, se lahko zaradi mehanskih poškodb ali pa rednega čiščenja obrabijo ali pa celo uničijo. Z uporabo korita prtljažnika avtomobila lahko to preprečimo.

Sestava in uporabnost korit prtljažnika avtomobila

Korito prtljažnika avtomobila je izredno funkcionalen pripomoček. Korita so narejena iz termoplastičnega materiala, zato ne prepuščajo vode in druge umazanije. Prav tako visoki robovi, s katerimi se odlikuje korito prtljažnika avtomobila, preprečujejo razliti tekočini in drugi umazaniji dostop do notranjosti prtljažnika. 

Ciril Komotar preveri, če so trditve glede korita prtljažnika avtomobila resnične

Korito prtljažnika avtomobila je protidrsno in lahko – uporaba je torej precej enostavna. Prav tako preprečujejo vpitje neprijetnih vonjav, zato ob razlitju tekočine zgolj očistimo korito, vonj pa se ne bo vpil v tekstilne obloge prtljažnika. Odločimo se lahko za nakup tipskega korita za prtljažnik avtomobila; tako se bo v popolnosti prilegal našemu vozilu. Popolno prileganje in enostavno vzdrževanje sta zagotovo razloga, da se odločimo za nakup tega pripomočka – če se kdaj odločimo za prodajo vozila, lahko zgolj odstranimo korito prtljažnika avtomobila, prtljažnik pa bo izgledal kot nov.

Objave iz iste kategorije: