Različni nosilci so nepogrešljivi dodatki za avtomobile

Različni nosilci so nepogrešljivi dodatki za avtomobile

Pri nakupu novega ali pa rabljenega vozila imamo neredko v mislih tudi nakup ali izposojo najrazličnejših dodatkov. Med njimi so tudi takšni, ki nam v hipu omogočajo precej več prostora. Med slednje sodijo tudi strešni nosilci za avto, ki jih lahko na povsem preprost način namestimo na streho vozila.

Strešne nosilce lahko na preprost način namestimo na streho avta in nam takoj omogočijo več prostora.

Moderno snovani avtomobilski strešni nosilci so oblikovani tako, da se lahko povsem prilegajo na strehi vozila. Strešni nosilec pravzaprav predstavlja neko osnovo, ki jo potrebujemo, če bi na primer na strehi avta želeli prevažati kovček ali kaj podobnega. V resnici lahko na strehi vozila s pomočjo takšnega dodatka prevažamo kar koli, tudi smuči, kolo, kajak. Za prevažanje koles je navadno potrebno poleg osnove dokupiti še nosilec za kolo. Za prevoz kajaka ali surfa pa seveda potrebujemo nosilce za pripomočke za vodne športe.

Izbira primernega strešnega nosilca za avto

Zavedati se je potrebno, da ima prav vsako vozilo nekoliko drugače oblikovano streho. Pri tem mislimo tudi na širino, ukrivljenost. Posledično za vsak avtomobil obstaja drugačna kombinacija osnovnih, sestavnih delov za strešni nosilec.

Med osnovne dele tovrstnih nosilcev za avtomobile sodijo prečne palice, noge ter pritrdilni kit. Na prečne palice se pritrdi primeren nosilec. Na nogah so pritrjene prečke, pritrdilni kit pa so kovinski vložki, ki se vstavijo v noge. S tem zagotovimo popolno prileganje ter pritrditev sistema na streho.

Katera kombinacija strešnih nosilcev je primerna za vas

Strešni nosilci za avto se torej med seboj lahko precej razlikujejo. To pomeni, da morate pri nakupu takšne avto opreme vedeti, katera kombinacija je primerna za vaše vozilo. Pri izbiri bodite pozorni na znamko vozila, letnik izdelave, na model. Pri nekaterih modelih avtomobilov je potrebno biti pazljiv tudi na tip strehe – s sanmi ali brez.

Strešni nosilci predstavljajo osnovo, da lahko na strehi prevažamo kovček ali kaj podobnega.

Nakup takšnega avtomobilskega dodatka je seveda mogoč tudi na daljavo oziroma preko spleta. Kljub temu pa se morate pri tej vrsti nakupa obvezno držati nekaterih korakov postopka. Prav tako morate v obzir vzeti tudi to, da lahko pride do nekoliko podaljšanih dobavnih rokov. To velja predvsem za pritrdilne kite. Za vsako streho avta namreč obstaja točno določena vrsta kita. Teh pa seveda določeni proizvajalci oziroma ponudniki nimajo vedno na zalogi.

Kdaj pridejo prav avtomobilski nosilci za smuči

Dejstvo je, da so nosilci za smuči dobra izbira za prav vsak avtomobil oziroma vozilo. Tovrstna avto oprema namreč lahko reši precej veliko težav, s katerimi bi se spopadali pri nameščanju določene opreme v vozilo. Ko na streho vozila primerno namestimo nosilce za smuči, bo v prtljažniku še vedno dovolj prostora za nekatero opremo. Prav tako bo dovolj prostora za vse sopotnike.

In koliko smuči lahko prevažate s pomočjo omenjenega izdelka? To je predvsem odvisno od tega, kakšne nosilce ste kupili. Nekateri namreč omogočajo prevoz štirih parov smuči ali pa na primer prevoz dveh snežnih desk. Spet drugi avto nosilci za smuči pa omogočajo celo prevoz šest parov smučk ter prevoz štirih snežnih desk.

Z namestitvijo nosilcev za smuči na streho vozila pridobimo dovolj prostora v avtu še za vse sopotnike.

Različne vrste avto nosilcev za smuči

Na trgu so vam torej na voljo različni nosilci za smuči. Med seboj se predvsem razlikujejo glede na vrsto pritrditve, glede na same dimenzije in ne nazadnje tudi glede na materiale. Seveda je razlika med njimi tudi ta, koliko smuči hkrati lahko prevažate na strehi vozila.

Pri nakupu upoštevajte vse omenjeno. Le tako boste izbrali pravi model. V prvi vrsti je vsekakor najbolj primerno izbrati takšen tip, ki se povsem prilega vašemu avtomobilu.

Zavedati se morate tudi tega, da se nekateri nosilci na streho avta lahko namestijo le v primeru, če imate na strehi že nameščene strešne sani. Pred končno odločitvijo torej obvezno preverite, na kakšen način poteka nameščanje in za katera vozila so določeni nosilci za smuči najprimernejša izbira.

Prijetnejši odhod na smučanje

Dejstvo je, da nam nosilci za smuči in drugo zimsko opremo lahko prinesejo precej veliko zadovoljstvo. Še posebej pa tedaj, kadar z družino ali s prijatelji odhajamo na smučanje. Ni se nam namreč treba več ukvarjati s tem, kam bomo pospravili celotno opremo ter ali nam bo ostalo dovolj prostora.

Ko odhajate na smučanje, pa morate prav tako poskrbeti za primerno opremo za snežne razmere, ki vas čakajo na poti. V prtljažnik zato ne pozabite pospraviti snežnih verig, tudi kakšna lopata in druga zimska oprema prav vedno pride prav. Le tako boste dovolj dobro pripravljeni na vse, kar vas čaka na poti do smučišča.

Objave iz iste kategorije: