Sneg bo, imate verige?

Sneg bo, imate verige?

Snežne verige za avto so nujen pripomoček pozimi. Večina ljudi jih pri nas sicer nadomešča z zimskimi pnevmatikami, ki so sicer zelo učinkovite, a nikakor ne morejo nadomestiti verig. Nekateri sicer z avtom vozijo le po mestu, kjer so ceste hitro splužene in dobro posoljene, zato jim zimske pnevmatike v ta namen popolnoma zadostujejo.

Vsi tisti, ki se radi pozimi zapeljete tudi kam, kjer temu ni tako, pa potrebujete snežne verige za avto, ki vam bodo pomagale prevoziti prav vsako cesto, četudi ni prav dobro splužena!

Snežne verige za avto in ostala oprema

Najpametneje je imeti snežne verige za avto kar vedno v prtljažniku svojega vozila. Sneg nas namreč lahko hitro preseneti tudi pred 15. novembrom ali po 15. marcu, torej v času, ko zimska oprema sicer ni več obvezna. To še posebej velja za gorska območja, v katera gremo na izlet, na sankanje, smučanje ali v hribe.

V tem primeru ne smemo pozabiti na primerno zimsko opremo tako zase kot za avto. K verigam namreč kot zimska oprema služi tudi lopata. Ta vam bo prišla še kako prav, če bo vaš avto na parkirišču zasul sneg in ga bo treba odkidati.

Enako velja tudi v primeru, če slučajno po nesreči zapeljete z avtom v sneg. Takrat vas lopata lahko reši, da ne obtičite v snegu. Podobno pa velja tudi za verige in poledenel sneg ali celo led. Pri takšnem terenu vam namreč zimske pnevmatike ne bodo prav nič pomagale, zato si pomagamo z verigami.

Na kolesa jih namestimo že takoj, ko vemo, da se bomo odpravljali na zasnežen teren, nespluženo cesto, klanec z velikim nagibom itd., ali pa jih imamo vsaj s seboj v prtljažniku za vsak primer. Tako jih bomo lahko hitro namestili, če jih bomo morda potrebovali. Brez njih pozimi marsikatere ceste enostavno ne moremo prevoziti.

Montaža verig

Ali znate montirati snežne verige za avto? Če jih že kupite, je pomembno, da jih znate tudi pravilno montirati. Pri tem izberite takšne, ki omogočajo čim bolj enostavno montažo, po nakupu pa si tudi poglejte in preverite, kako ta res poteka. Tako boste na zimo kar se da dobro pripravljeni in boste lahko resnično uživali v snegu!

Objave iz iste kategorije: