Senčniki za naš avto

Senčniki za naš avto

Ko pustimo avto na soncu, se skoraj vedno vrnem v vročo kabino. Avtomobilsko steklo počasi vpija radiacijo sončnih žarkov, kar naredi notranjost avtomobila zelo neprijetno. To pomeni, da moramo avto shladiti preden se podamo na pot in tako izgubljamo dragocen čas. Poleg tega se v neprijetno vročem ozračju težje skoncentriramo na vožnjo, kar vpliva na našo sposobnost vožnje. Tipski senčniki za avto nas lahko odrešijo teh težav, saj so hitro in ugodna nadgradnja za vsak avto, ki ga želimo zaščititi pred elementi narave.

Zaščita pred sončnimi žarki

Prva prednost, ki jo imajo tipski senčniki za avto, je zaščita pred UV radiacijo. To je posebej pomembno za zdravje potnikov na daljših vožnjah. Dolgotrajna izpostavljenost soncu lahko slabo vpliva na počutje in zbranost ljudi med vožnjo. Posebej izpostavljeni so otroci, starejši ljudje in živali. Uporaba ščitnikov nam omogoča:

  • Udobje na daljših vožnjah
  • Zaščito za potnike pred soncem
  • Večjo zbranost in koncentracijo med vožnjo

Varnost in senčniki

Tipski senčniki imajo veliko prednost, saj nas varujejo pred nepredvidljivim bleščanjem. To so lahko avtomobili, ki vozijo za nami in imajo prižgane dolge luči. Lahko pa se tudi zgodi, da nas zaslepi nepričakovana svetloba sonca, ki se odbija od katerekoli odsevne površine. Ta lastnost je posebej uporabne pozno v letu, med jesenskimi in zimskimi meseci, ko je sonce nizko.

Obenem nam tipski senčniki za avto varujejo naše predmete, kot so jakne, prenosniki, denarnice, če smo jih slučajno pustili na vidnem mestu. To naredijo tako, saj zatemnijo pogled v avto pred nepridipravi.

Največje prednosti, kar se tiče varnosti, nam senčniki zagotavljajo v primerih, ko:

  • Vozimo ponoči in nas s strani in odzadaj lahko zaslepijo drugi vozniki
  • Pozabimo vredne predmete na vidnem mestu v avtu
  • Vozimo pozimi, ko je sonce nizko na nebu in nas lahko s strani zaslepi

Vročina in žuželke

Avtomobilski senčniki za avto so narejeni iz vzdržljivega materiala, ki lahko zablokira vročino iz zunanjega sveta in služi tudi temnenju stekel. Obenem nam nudijo odlično vidljivost in nas varujejo med vožnjo. Poleg tega onemogočajo žuželkam, da vstopijo v vozilo in nam otežijo vožnjo. Med druge prednost, ki nam jih nudijo so:

  • Nižja poraba električne energije in goriva, saj klima za avto lažje ohranja avto hladen med poletnimi meseci
  • Preprečujejo pesku in drugi umazanijo, da vstopijo v naš avto skozi okna

Smučarska sezona je v polnem zamahu. To je čas, ko vozniki iz garaž potegnemo strešne kovčke ali pa začnemo razmišljati o nakupu novega. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: