Kako izbrati najboljši strešni kovček?

Kako izbrati najboljši strešni kovček?

Za večino ljudi je najboljši sopotnik na dolgih potek strešni kovček. Vanj lahko pospravimo prtljago, ki bi jo sicer mogli nositi v notranjosti vozila. Omogoča nam, da izkoristimo prostor na strehi, kamor lahko pospravimo ogromno stvari, ki jih ne bi mogli v prtljažnik. Strešni kovčki so najbolj uporabni za družine, kampiranje, smučanja in druge dolge poti. Pomembno pa je, da si izberemo tak kovček, ki naj bo najbolje služil. Poglejmo si skupaj, katere so najbolj pomembne značilnosti kovčka za našo uporabo.

Kakšne so zahteve, da namestimo kovček?

Vsi strešni kovčki imajo svoje zahteve, ki jih moramo izpolniti, da jih lahko namestimo. S tem mislimo predvsem nosilce, ki držijo kovček na mestu. Obenem pa moramo paziti, da je vse čvrsto pričvrščeno, saj drugače lahko ogrožamo svojo in varnost drugih udeležencev v prometu. Upoštevati pa moramo, da:

  • Vsi strešni prtljažniki potrebujejo nosilce na strehi
  • So narejeni, da se lahko pričvrstijo na tovarniške in druge nosilce na strehi
  • Poskrbimo, da z zadnjim delom prtljažnika ne zadenemo v strešni kovček, ko ga odpremo
  • Se zavedamo večje višine našega avtomobila, ko smo opremljeni s kovčkom

Dimenzije strešnega prostora

Dimenzije so izredno pomembne, ko razmišljamo, da bi nosili prtljago na našem avtomobilu. Temu je večinoma tako, saj moramo paziti, da je naš strešni prostor dovolj velik za strešni kovček, ki smo si ga izbrali. Obstajata dve glavni vrsti strešnega kovčka, ki sta:

  • Dolgi

Taki kovčki so mišljeni za prenašanje športne opreme, kot so smuči in snežne deske. Najbolje je, da preverimo dolžino pred nakupom, da se prepričamo o primerni velikosti.

  • Kratki

Kratki kovčki so bolj kompaktni in narejeni, da prenašajo različno opremo. To so največkrat oblačila ali oprema za kampiranje.

Predlagamo, da obiščete spletno stran withcar.si za največjo izbiro strešnih kovčkov z različnimi velikostmi.

Napotki za varno uporabo strešnega prtljažnega prostora

Kot pri vsaki stvari, moramo tudi pri strešnih kovčkih paziti na varnost. S tem mislimo na stvari, ki lahko zaradi nepozornosti postanejo velike težave. Prvo bi radi opozorili na:

  • Prekomerno nalaganje

Nikoli ne presezimo dovoljene teže nosilnosti prtljažnika in naše avtomobilske strehe.

  • Poškodovani nosilci

Nosilce, ki so poškodovani je potrebno zamenjati, saj drugače ogrožamo varnost vseh udeležencev v prometu.

  • Moč ključavnice

Ko izbiramo med novimi strešnimi kovčki, se prepričajmo, da so ključavnice narejeno kvalitetno. To bo preprečilo, da ponesreči zlomimo ključavnico ali ključ, kar nam lahko povzroči dokaj veliko neugodnosti.

Objave iz iste kategorije: