Pomemben del izpušnega sistema avtomobila

Pomemben del izpušnega sistema avtomobila

Lastniki oziroma uporabniki avtomobilov se še kako zelo dobro zavedate, kaj je DPF filter in čemu je namenjen. Kljub temu vas bomo v današnjem prispevku še enkrat spomnili na marsikatero podrobnost, ki je povezana z njim. Morda je prispevek še bolj koristen za tiste, ki ste sicer za kratico DPF filter že slišali, v resnici pa se vam niti sanja ne, kaj naj bi pomenila.

Kakor koli že prispevek je zanimiv, zato si zanj le vzemite čas. V njem vam bomo zaupali tudi, kje lahko kupite odličen DPF filter za svoj jekleni konjiček. Mogoče smo vas ujeli ravno v trenutku, ko ga nameravate kupiti in še ne veste točno kje.

Kaj je DPF filter?

DPF filter izloča trdne delce iz izpušnih delov. Ti nastajajo kot produkt zgorevanja dizelskega goriva v motorju.

Filter trdih dizelskih delcev je element izpušnega sistema. Njegova primarna naloga je torej ta, da skrbi za izločanje nezgorelih trdnih delcev ter saj iz izpušnih plinov, ki nastajajo pri zgorevanju dizelskega goriva v motorju. Trdni delci so zaradi svoje velikosti, sestave in tudi zgradbe veliko tveganje za zdravje ljudi. Pri tem imamo v mislih številne pljučne bolezni. Posledično je potreba po zmanjševanju onesnaževanja zraka z izpušnimi plini dizelskih motorjev zelo velika. Sodobna tehnologija je zato na trg postavila ravno DPF filter.

Filter te vrste med vožnjo na odprtih cestah ali avtocestah poskrbi za pregrevanje filtra in zgorevanje saj. Med vožnjo po urbanih delih pa skrbi za zbiranje trdih delcev. Vemo, da je na teh območjih vožnja manj hitra in tudi obrati motorja so veliko manjši.

Kam je DPF filter nameščen?

DPF filter je najpogosteje nameščen direktno za katalizatorjem. Fina prozorna struktura predstavlja filtrirni element. Taka struktura je zgrajena iz različnih materialov. Ti so odvisni od namembnosti in obratovalnih pogojev motorja. Skozi filter se med tekom izpušnih plinov ujamejo večji delci. Manjši delci pa skupaj z izpušnimi plini zapustijo filter. Ko je količina ujetih delcev zadosti velika, se samodejno izvede regeneracija oziroma čiščenje filtra.

Vrhunski DPF filter lahko kupite v spletni trgovini, kjer na vaš nakup čakajo še drugi zelo kakovostni deli za vaše jeklene konjičke.

Objave iz iste kategorije: