LED žarnice za naš avto

LED žarnice za naš avto

Naš avtomobil mora imeti dobro osvetlitev, ko smo na cesti. S tem mislimo predvsem na žaromete, ki so glavni in edini način, da osvetlimo svojo pot v slabo vidljivih pogojih. V zadnje nekaj letih se je LED tehnologija žarometov izredno spremenila in postala bolj dostopna kot kadarkoli prej. Luči H7 LED so trenutno izredno popularne, saj proizvajajo izredno močno svetlobo, ki je uporabna za vse cestne pogoje. Poglejmo si bolj podrobno, kaj vse nam nudijo take luči ter, katere so njihove najpomembnejše lastnosti.

Uporaba luči H7 LED 

Naše vozilo potrebuje več vrst konfiguracij luči za vsakodnevno uporabo. H7 žarnico lahko uporabimo za žaromete in meglenke. To je predvsem zaradi tega, ker lahko proizvede izredno močno svetlobo, ki se prebije tudi čez meglo. 

Res je, da so trenutno luči H7 LED najbolj popularne, vendar moramo biti previdni. H7 luči so lahko tudi halogenske in Xenon izvedbe, zato moramo izbrati previdno. Prepričajmo se, da v naslovu, opisu ali drugje piše LED, saj lahko drugače kupimo popolnoma drugo vrsto luči za naš avtomobil.

Uporabljamo jih lahko na vseh vozilih in v vseh vremenskih razmerah ter cestnih pogojih. Luči H7 LED imajo sposobnost, da:

  • Odbijajo nasprotujoče svetlobo z izredno močjom, zaradi česar nas nasproti vozeča vozila hitro opazijo
  • Proizvedejo veliko svetlobe
  • Imajo izredno velik domet 

Večja varnost pri nočni vožnji

Prej smo omenili, da so H7 luči lahko tudi Xenon ali halogenske, vendar bi se v tem članku radi posvetili LED izvedbi. Tukaj moramo omeniti nekaj največjih prednosti pri varni vožnji, če uporabljamo luči H7 LED. Poglejmo si dve glavni lastnost, kar se tiče varnosti:

  • Bolj naraven šop svetlobe

Ko se vozimo po cesti, nam luči H7 LED omogočajo, da vidimo bolj jasno bližnje in oddaljene predmete. Prednost je tudi, da šop svetlobe ni rumenkast, kar pomeni, da manj utrujamo oči in imamo bolj tako rekoč čist pogled na cesto.

  • Bolj zanesljiva tehnologija

LED luči za avto imajo veliko večjo življenjsko dobo, kot halogenske ali Xenon. To pomeni, da se zmanjša možnost, da se nam med vožnjo luči pokvarijo.

Kaj pa H4 luči?

Za naš avtomobil bomo našli veliko različnih luči, ki se med seboj lahko precej razlikujejo. Tukaj je izredno pomembno, da omenimo žarnice H4 LED. Te so narejena tako, da vsebujejo dve funkciji v eni žarnici. To pomeni, da imamo skupaj nizek / visok svetlobni pramen. 

Žarnice H4 LED tako uporabljajo eno žarnico, da proizvedejo dva šopa svetlobe, ki jih potrebujemo pri vsakodnevni vožnji. Bodimo pazljivi pri nakupu novi luči za naš avtomobil, saj H7 in H4 niso med seboj zamenljive.

Bolj učinkovita poraba električne energije

LED tehnologija je najbolj primerna za novodobno uporabo v vseh vozilih ravno zato, ker porabi zelo malo energije. Tako lahko halogenske žarnice zamenjamo za žarnice H4 LED. Enako velja za H7 LED – odvisno je seveda od postavitve žarnic v našem avtomobilu. V vsakem primeru pa bomo lahko uživali prednosti LED tehnologije, ki so:

  • Manjša poraba električne energije
  • Manj segrevanja električnih komponent v vozilu
  • Izredno močna svetilnost
  • Dolga življenjska doba

Boljša pretvorba elektrike v svetlobo

Druga odlična prednosti LED žarnic je ravno ta, da se ne segrevajo. Tako lahko na primer uporabljamo žarnice H4 LED v svojem vozilu za visok in nizek pramen svetlobe, ne da bi se močno segrevale. To pomeni, da se skoraj vsa električna energija pretvori v svetlobo. Uporaba LED žarnic se bo poznala pri daljših vožnjah, saj bomo porabili manj goriva in manj obremenjevali električno napeljavo v avtomobilu.

Žarnice H7 LED za avtomobile

Kompatibilnost z našim vozilom

Dandanes še vedno večina proizvajalcev avtomobilov v svoja vozila vgrajuje halogenske žarnice. Res je, da lahko najdemo tudi nekatera nova vozila, ki jih imajo LED žarnice vgrajene že tovarniško. Če uporabljamo v svojem jeklenem konjičku halogenske ali Xenon žarnice, potem je možno, da jih nadgradimo na LED. 

Prepričajmo se, da je naše vozilo primerno za nadgradnjo in, da kupimo pravilen model luči. Če bomo kupovali luči H7 LED ali druge, priporočamo obisk spletne strani www.silux-auto.it.

Res je, da je večino LED avtomobilskih svetil, kot so žarnice H4 LED, narejenih za veliko vrsto vozil, se moramo prej prepričati, da so kompatibilne z našo znamko in modelom vozila. Za to lahko povprašamo za nasvet na prej omenjeni spletni strani ali pa pregledamo priročnik za naš avtomobil. V vsakem primeru pa bomo z nadgradnjo na LED luči naredili ogromno za našo varnost in dolgo življenjsko dobo našega vozila.

Objave iz iste kategorije: