Prednosti poliranja našega avtomobila

Prednosti poliranja našega avtomobila

Vsak ljubitelj ali entuziast avtomobilov bo vedno poskrbel za njegov čudovit izgled. Veliko voznikov pa se ne zaveda, da ima poliranje avta tudi številne druge prednosti. Res je, da poudari barvo našega jeklenega konjička, vendar tudi odstrani madeže in praske, ki kvarijo izgled karoserije. Pogosto se zgodi, da si ne vzamemo časa, da bi opravili poliranje ali pa preprosto nimamo na voljo primerne opreme in čistil. Če želimo ohraniti najboljši izgled našega avtomobila, je močno priporočeno, da si vzamemo čas in karoserijo natančno spoliramo vsaj dvakrat na leto. Tako bomo ohranili izgled našega vozila kot tudi višjo tržno vrednost, če ga bomo v prihodnosti želeli prodati.

Poliranje avta mu pomladi izgled

Pravilno opravljeno poliranje avta močno izboljša njegov zunanji izgled. Naš avto je neprestano pod vplivom vremena, sončnih žarkov, vlage in drugih elementov. To pa povzroči, da barva karoserije počasi prične bledeti. Obenem pa svojo škodo naredijo tudi živali in drugi predmeti, ki povzročijo manj ali bolj globoke praske na našem avtu.

Kakovostna sredstva za poliranje avta odstranijo nepravilnosti v barvi karoserije.
Priporočeno je, da avto vsaj dvakrat na leto spoliramo s kakovostnimi sredstvi za poliranje avta.

Pravilno poliranje avta odstrani nepravilnosti v barvi karoserije. Obenem pa izravna nivoje barve ter tako ustvari enakomeren izgled vrat, pokrova za motor, prtljažnika in drugih delov. Poliranje tudi odstrani že zbledele sloje barve, kar pomeni, da povrnemo našemu jeklenemu konjičku originalen videz, kot če bi ravnokar prišel s tekočega traku v tovarni.

Odstranjevanje prask s poliranjem avta

Vsakemu vozniku se lahko pripeti, da ima na svojem vozilu različne praske ali odrgnine. Te se lahko pripetijo v različnih situacijah. Dovolj je že, da se vozimo po avtocesti in leteči kamenčki ali drugi predmeti povzročijo poškodbe na barvi. S profesionalnim poliranjem avta je mogoče te poškodbe odstraniti.

Rja, ki nastane iz majhnih prask povzroči veliko škode. To lahko preprečimo s kakovostnimi sredstvi za poliranje avta.
Majhne poškodbe karoserije je mogoče sproti odpraviti s poliranjem avta, kar nam bo prihranilo stroške, če bi iz njih nastala rja in bi bilo za popravilo potrebno kleparsko delo.

Sčasoma se lahko majhne poškodbe barve karoserije, ki jih nismo odpravili, spremenijo v rjo. To je težko odstraniti, saj je potrebno veliko kleparskega dela. Obenem pa se lahko rja prične širiti znotraj oziroma pod barvo vozila, kar lahko sčasoma povzroči veliko škode. To je tudi razlog, da se priporoča odprava najmanjših napak s poliranjem avta, saj si tako prihranimo visoke stroške popravila karoserije v prihodnosti.

Ključna sredstva za poliranje

Poliranje našega vozila doma ne zahteva, da nakupimo za celo bogastvo opreme. Dovolj je že, če si lastimo osnovna a kakovostna sredstva za poliranje. Močno priporočena je rotacijska polirka, saj nam omogoča, da najbolj kakovostno spoliramo karoserijo avta. Pri tem je ključna, da ga najprej umijemo, saj tako odstranimo kančke umazanije kot tudi peska in drugih grobih elementov. Pri uporabi rotacijske polirke je ključno, da uporabljamo primerno gobico. Priporočeno je, da namestimo mehkejše gobice, če nameravamo oskrbeti bolj temno-obarvan avto. Bolj grobe gobice pa je mogoče uporabljati na svetlejših avtih.

Pravilna uporaba sredstev za poliranje avta je ključna, da ne naredimo pri poliranju še več škode.
Pred poliranjem avta je treba avto dobro očistiti. Imeti moramo kakovostna sredstva za poliranje, kot so polirne paste, čistila, mikro krpe in rotacijska polirka.

Pri izbiri sredstev za poliranje ne gre spregledati tudi mikro krpe, polirane paste ter avtomobilska čistila za pripravo površine, ki jo bomo polirali. Vedno je dobra praska, če si vnaprej preberemo postopek za pravilno pripravo avtomobila, saj ga moramo najprej dobro očistiti. Obenem pa je pravilna uporaba opreme oziroma sredstev za poliranje ključna, saj lahko drugače povzročimo poškodbe barve.

Oprema za avto za vzdrževanje čistega izgleda

Neglede na to, kako previdno vozimo, se bo naše vozilo zunaj in znotraj sčasoma umazalo. Za to poskrbi blato na cesti, dež, prah v ozračju in drugi elementi. Veliko voznikov se ne zaveda, da če vozila dolgo ne operemo oziroma očistimo, da se lahko umazanija zažre v barvo in s tem povzroči škodo. Res je, da je poliranje našega vozila priporočeno vsaj 1-2 krat na leto. Dobro pa je, če pranje opravimo bolj pogosto. Pri tem moramo uporabljati primerno čistilo opremo za avto, ki je namenjena čiščenju vozila in predpripravi za poliranje.

Čistilna oprema za avto in sredstva za poliranje so ključna za ohranjanje brezhibnega izgleda barve karoserije.

Čistilna oprema za avto je zelo ugodna za nakup. Od nas ne zahteva nobenega tehničnega znanja. Je pa res, da je vedno ključno, da svoj avtomobil dobro speremo z vodo, preden pričnemo uporabljati čistilne gobice, šampone in druga sredstva. To pa zato, ker s tem preprečimo poškodbe, ki bi jih povzročili, če bi se na karoseriji ali drugih delih avta nahajali pesek, grob prah ter druga umazanija.

Avto oprema za na pot

  • Moderni avtomobili so izredno zanesljivi pri vožnji. Redko kdaj se zgodi, da se motor ali druga komponenta nepričakovano pokvari. Kljub temu pa si lahko prihranimo veliko skrbi in težav, če se seboj vedno vozimo dodatno avto opremo, ki jo bomo morda potrebovali na poti. Med to spadajo vžigalni kabli, vlečna vrv, tekočina za pranje stekel, dodatne žarnice, kompresor za kolesa. 

Vedno je tudi dobro imeti akumulatorsko baterije s seboj, saj se nam lahko zgodi, da bomo morali zamenjati počeno gumo na kolesu z rezervnim kolesom sredi noči. Tudi, če menimo, da nam omenjena avto oprema ne bo pomagala, bomo morda z njo drugemu vozniku olajšali potovanje, ki ga bomo morda srečali.

Objave iz iste kategorije: